lauantai 27. toukokuuta 2017

Kuntokuurille, mars

Minäkö?

En ihan vielä. Blondi saakoon viitoittaa minulle tien, seuraan sitten Keltaisen jalan kavionjäljissä.
Muistatteko kun hehkutin Blondia viime kesänä? Sanotaanko, että puolen vuoden yhteistyökatkos on tehnyt tehtävänsä. Viime kerta ei ollut katastrofi, mutta rakkautemme on niin sanotusti rakoillut. (Tykkään silti edelleen ihan yhtä paljon tuosta pörheltäjästä kuin ennenkin!)

Olen edelläkävijä.

Tulevaisuutta ajatellen haluan löytää Blondin kanssa yhteisen sävelen. Nykyinen vetäminen, liinaan nojaaminen ja yleinen raskaus ei oikein istu mun feng shuihin, joten kokosin meille nykyhetki- ja tavoitetaulukon. Mitään tarkkaa aikarajaa en tahtonut asettaa, sillä Blondin ensisijainen työ on kuitenkin ratsastuskouluhevosena, enkä itse ole mikään juoksutusguru tai edes erityisen kokenut.

Lähtötilanteen kartoituksen jälkeen päädyin listaamaan haluamani ominaisuudet tärkeysjärjestyksessä, jonka jäkeen pohdiskelin keinoja päästä tavoitteisiin edes tämän ihmiselämän aikana. Listan otsikkona ei valitettavasti ole "Helppo Ö:stä Pyhään Yrjöön puolessa vuodessa" tai edes "Läskileiri", vaan kyseessä on täysin fiilispohjalta koottu väkerrys, jonka avulla toivonmukaan ei mennä pers takapuoli edellä puuhun.

1) Eteenpyrkimys (+ tahti)
  2) Tuntuma, ja sen keveys, antaa työkaluja parempaan säätelyyn
    3) Pyöreys, mahasta löytyy jo, mutta soisin löytyvän myös laukasta
      4) Hienosäätö, ripeät, hyvät siirtymiset, mahdollisuus vaikuttaa yksityiskohtiin

Kohta kolme on hieman hasardi, myönnän. Mietin pitkään, mikä olisi paras kuvaus, kun kokoaminen kuulosti täysin utopistiselta ja muut vaihtoehdot vähän turhan epämääräisiltä... Olen varsin tyytyväinen jo listan kahteen ensimmäiseen osaan, ja uskon niiden olevan nopeasti saavutettavissa – niinkuin viime kesänä.

#goals

Toinen lista, jonka kirjoitin ylös on vikeltäjiä varten. Tosielämän fakta on kuitenkin se, ettei hevonen voi säilyttää eteenpyrkimystä, mikäli selässä heiluu parhaimmillaan kolmekin vikeltäjää, joilla jousto ja pehmeys on vielä hakusessa. Vikeltäjien lista on hieman pidempi, jotta Blondillakin olisi mahdollisuus onnistua ja säilyä yritteliäänä, eikä leipiintyä koko touhuun. Ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä:

1) Jousto/myötääminen, näiden puuttuminen tappaa välittömästi Blondin/minkä tahansa hevosen liikkeen
 2) Pehmeys, sanomattakin selvää, erityisesti ollaksemme reiluja hevoselle
  3) Tasapaino(/ttaminen), koska vikeltäjän on tavattava hevonen puolimatkassa, vastuu ei ole vain hevosella
   4) Voima, ilman voimaa ei ole rehellistä pehmeyttä
    5) Notkeus/elastisuus, ilman notkeutta ei ole rehellistä myötäämistä

Tämän listan tulostin itselleni muistutukseksi, ja voisin sen vaikka tatuoida otsaani. Erityisesti kohta neljä pistää nöyräksi ja muistuttaa, että sitä voimaa pitäisi olla kymmenen kertaa nykyistä enemmän. Blondi on tässä meille kaikille operusmestari ja elävä muistutus, keiden ehdoilla tätä hommaa tehdään. Hevosen näkökulmasta yksikään kohdista ei ole suositus, vaan edellytys. Ne me olemme hevosille velkaa.

All in all, olen koko hommasta hirvittävän innoissani, vaikka persiiseen hiipiikin pelko, että tuleeko tästä mitään. Minä kun en ole superjuoksuttaja eikä Blondikaan mikään varsinainen Valegro II. Mutta kaikkeni yritän ja jos ei muuta, niin päästäänpähän ainakin kovaa ravia!


You gotta work bitch t. Blondi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti