tiistai 9. helmikuuta 2016

One look to rule them all

Yksi asia on aina ollut ylitse muiden. Kisapäivänä oikeasti kivaa on meikatessa, muulloin lähinnä vaan hermostuttaa ja jännittää (tietysti areenalla on usein kivaa, mutta ei siellä pysty rentoutumaan). Jotenkin sen zenin löytää helpoiten sutimalla tököttiä naamaan.

Tämän postauksen aiheena onkin suosikkikisameikkini, joka on myös omasta mielestäni jokaiseen teemaan, pukuun ja vikeltäjään sopiva ja helppo sotamaalaus. Vikeltäjän iästä riippuen meikistä voi karsia huulipunat ja meikkipohjat pois. Meikki saa jokatapauksessa olla voimakas, sillä yleisö ja tuomarit ovat kaukana vikeltäjästä. Tavallinen arkimeikki ei erotu minnekään, eli ronskisti vaan!

Koko kasan saa aikaiseksi lähes millä meikkikokoonpanolla tahansa, tässä omani:

meikkivoiteena Lumenen Nude Perfection sävyssä 1 kultahiekka
ripsiväri L'Orealin Volume Million Lashes
poskipuna Bellapierre sävyssä MB001 Desert Rose
kulmakynä Max Factorin Eyebrow Pencil sävyssä 002 Hazel
luomiväri Max Factorin Smokey Eye Drama Kit sävyssä 03 Sumptuous Golds
nestemäinen rajauskynä L'Orealin Super Liner
 

Meikkivoide ja kulmat tehtynä.
Kaikki alkaa meikkipohjasta. Jos hikoilet kasvoista, käytä ehdottomasti tujua primeriä voiteen alla. Itselläni ei tätä ongelmaa ole, joten laitan vain kosteusvoiteen alle. Levittämisessä BeautyBlender on ehdoton suosikkini, sillä sienellä saa tasaista jälkeä ja lopputulos on oman kokemukseni mukaan hieman mattaisempi. Mikäli levität meikkivoiteen sormilla, ole tarkkana hygieniasta! Kynsien alla kulkeutuu helposti epäpuhtauksia iholle, joka taas saa usein kasvot kukkimaan.

Halutessassi voit peittää esim. peitepuikolla tummia silmänalusia tai näppylöitä. Jotkut tekevät tämän ennen meikkivoiteen levittämistä, jotkut sen jälkeen - päätä siis itse.Mikäli olet vaaleahiuksinen kuten allekirjoittanut, valitse kulmaväriksi samansävyinen mutta hieman tummempi väri. Tummahiuksiselle sopii usein samanvärinen kulmakynä, eikä tummempaa tarvita.

Siirrytään luomille, jonne olisi tarkoitus saada perus smokey eye aikaan. Tarvitset kolme yhteensopivaa sävyä, ruskeita kannattaa suosia koska niitä on vaikeaa mokata ja ruskea on armollisempi kuin musta. Jos smokey eye ei ole tuttu, niin tässä pikaohjeet:


1) Levitä keskiruskea luomivakoon tasaisesti ja blendaa pehmeästi.
2) Lisää tummanruskea siiveksi silmän ulkonurkkaan ja blendaa se huolellisesti. Käytä pieniä määriä luomiväriä kerrallaan, erityisesti runsaspigmenttisten värien kanssa.
3) Nyt vaalein väri lisätään silmän sisänurkasta keskelle luomea.
4) Häivytä kaikki värit huolellisesti ja tee halutessasi rajaus.

Lisää ripsiväri ja rajaukset koko komeuteen. Mikäli omistat esim. Grimasin kasvoglitteriä niin saa improvisoida. Itse pistin Kangasalla ihan vain liikkuvalle luomelle ja hyvältä näytti.

Nuoremman vikeltäjän on hyvä lopettaa tähän, ja välttää silmämeikissä kovin tummia sävyjä. Yleensä vikellyskisoissa karsastetaan kovin nuorten dramaattista meikkaamista ja siksi on hyvä osata lopettaa ajoissa. Pikkuvikeltäjien paras ase on ja tulee aina olemaan leveä hymy, eikä siihen tarvita meikkiä rinnalle loistamaan.Poskipunaa kannattaa levittää poskipäiden alle tai puoliksi niiden päälle, riippuen täysin kasvojen muodosta ja siitä, minkä malliseksi niitä haluaisi meikata. Poskipunan kanssa ei tarvitse arastella, sillä hento puna ei näy yleisöön. Kisoissa käytän poskipunaa, mutta tätä postausta varten unohdin laittaa...


In case everything fails: peitä karvas epäonnistuminen kahdella karvamadolla! Tekoripset sopivat omasta mielestäni meikkiin kuin meikkiin ja niinpä olen noita kettupuuhkia jaksanut liimailla luomiini.

Jotta tekoripset eivät haittaisi suoritusta, muista aina liiman levittämisen jälkeen odottaa puoli minuuttia, jotta liima ehtisi vähän kuivua ja muuttua tahmeaksi. Näin ripset kiinnittyvät hyvin luomelle, eivätkä lähde irti kesken olkaseisonnan. Lisäksi ripsiä kannattaa kotona jo trimmata omaan silmään sopivan mittaisiksi, sillä ne tuppaavat olemaan usein liian pitkiä. Ripsiin kannattaa totutella jo ennen kisoja, niin ei tarvitse vetistellä ja sörkkiä sitten areenalla.


Loppusilauksena huulilakka. Suosin huulilakkoja huulipunien sijaan koska ne eivät pyyhkiydy kisapukuun, patjanpäälliseen tai poskeen. Lisäksi ei tarvitse hymyillä huulipunaa etuhampaissa.

Nykyisin lähes jokaisessa kosmetiikkaa myyvässä puodissa on myynnissä myös setting sprayta, eli "kasvojen hiuslakkaa". Setting spray pitää meikin ojennuksessa ja toimii siis hyvin kisapäivänä. En ole koskaan kokenut sitä tarpeelliseksi, mutta näin vinkkinä niille, joiden meikki ei pysy primereista huolimatta.

Meikki on itseilmaisua samalla tavoin kun kürkin, joten vain taivas on rajana omille kokeiluille ja ideoille. Rohkeasti siis vain meikkaamaan, mikäli se kiinnostaa!

Tänään leikin meikkibloggaajaa, miltä vaikutti? Oliko postauksesta hyötyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti