torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2016!
Vuosi 2015 on ollut mun tähänastisen elämäni rankin vuosi. Tulevaisuudesta en osaa vielä sanoa, toivottavasti kuitenkin seuraava vuosi olisi edeltäjäänsä helpompi.

Sanet
Tanssillisen voimistelun ryhmä, johon eksyin alkuvuodesta. Ei mulla ollut aavistustakaan, mitä kaikkea tulisin kokemaan tämän ryhmän kanssa... Treenasin taas osana joukkuetta ja kollektiivia. Muistin, millaista on olla osa sellaista symbioosia, liikkua, elää ja hengittää musiikkia yhtäaikaa. Se on hyvä tunne sellaiselle, joka on pitkään harrastanut yksilöurheilua.

Sanetissa tein elämäni ensimmäiset piruetit. Sanetissa opin ilmaisemaan itseäni rohkeasti. Sanetissa sain elämäni ensimmäiset sooloaplodit. Sanetissa koin tanssijan flow'n. Sanetissa uskalsin ensimmäistä kertaa rentoutua kisa-areenalla ja kertoa yleisölle tarinan. Voitimme myös pronssimitalin ja tunsin ensimmäistä kertaa ylpeyttä siitä mitä teen.

Polviongelmat
Nämä ovat varjostaneet mun jokapäiväistä elämääni koko vuoden. Olen tehnyt tästä jo niin monta postausta, että antaa kerrankin olla.

Vanhojentanssit
Upea upea upea päivä, jolloin sain tanssia täydessä tällingissä Koskikeskuksen liukkailla lattioilla. Hauskinta koko päivässä oli sitä edeltäneet harjoittelukerrat, joista jäi vain hyviä muistoja.

Paras muisto oli herätä kahden ystävän kanssa aamuviideltä valmistautumaan tärkeään päivään. Mun mekko kiristettiin niin, että joka sisäänhengityksellä molemmat ystävät kiskoivat nyöritystä tiukemmalle. Mun alushame ei ollut mahtua autonovista sisään. Sain syödä hienossa barokkisalissa hyvää ruokaa. Tanssin fuskua eturivissä, eikä me mokattu kertaakaan.

"It's easy to be brave if you're not scared"
On helppo olla rohkea, jos ei pelota. Ylitin itseni monessa asiassa, jotka mua pelottivat. Koitan antaa itselleni anteeksi asiat, joita en peloltani uskaltanut tehdä. Lupaan olla rohkeampi vuonna 2016.

Ensimmäiset kisat laukassa
Vaikeuksien kautta pääsin kisaamaan lainahevosella, joka oli tosi erilainen kuin Kaapo. Sain kuitenkin kvaalit A-luokkaan heti, vaikka ei ollutkaan tuttu hevonen alla ja treenitaukoa oli takana monta kuukautta. Ensimmäiset kisoissa suoritetut perusliikkeet koskaan. Se näkyi.

Ensimmäinen vapaaohjelma laukassa
Pelottavaa ja vaikeaa, näin ajattelin. Pikkuhiljaa laukasta tuli tuttua ja treeneissä löytyi jopa ilmaisua. Kisoissa jännitti vielä vähän liikaa.

Polvivaaka
Ässäperusliike. Tässä mä olen hyvä. Sen tekeminen, korjaaminen ja kaikki fiksaaminenkin on mun suosikkipuuhaa. Rakastan tunnetta kun sääri liukuu patjan froteeta pitkin ja polvelle löytyy hyvä paikka. Polvivaaka on myös ainoa perusliike, jossa pystyn hymyilemään oikeasti.

Henkinen treenaus
Tarvitsen tätä lisää. Tarvitsen itseluottamusta. Mut on kasvatettu siihen, ettei liikaa saa ylpistyä. Parasta on vaan laittaa katse lattiaan ja uskoa omaan huonouteensa. Tämä jarruttaa mua kaikkein eniten ja on hirveän vaikeaa korjata. Siksi en saa aliarvioida henkisen treenaamisen tärkeyttä, koska joudun vuonna 2016 tekemään entistä pelottavampia juttuja ja halua uskoa itseeni niitä tehdessäni.

En ole niin huono kuin luulen olevani.

Kaapo
Luottohevonen myös silloin, kun se säikähtää. En ole mitään eläintä rakastanut yhtä paljon kuin tätä hevosta.

Mustelmat
Satoja. Rustottumista pystyy silmällä havaitsemaan mun sääristä, mutta ne on merkkejä siitä, että on tosissaan.

Kiitos
sinulle lukija, kiitos valmentaja, kiitos juoksuttaja, kiitos treenikaverit, kiitos muut kaverit, jotka aina jaksatte kuunnella mun vikellysjuttuja, kiitos te, jotka jaksoitte nähdä vaivaa mun polven eteen, kiitos hevoset, kiitos swarovski-strassit että jaksatte kimaltaa, kiitos EC Tavela!

Kiitos minä, että olen jaksanut tämän vuoden kunnialla loppuun.

6 kommenttia:

 1. Ihana video ja postaus! Kiitos sinulle, olet ollut rohkea.

  VastaaPoista
 2. Mihin musiikkiin te kisasitte sitä tanvo ohjelmaanne tai sitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanvo-ohjelma oli Emeli Sandén Breaking the Lawiin, vapaasarjan musaa jolla voitettiin pronssi en muista :(

   Poista
 3. Tosi ihana toi video ja postaus kaiken kaikkiaan! Iso kiitos sulle! <3

  VastaaPoista